Oso Wam Tori

Oso Wam Tori.

‘Oso’ betekent ‘huis’ in het Surinaams. De naam is gebaseerd op de voornamen van ons vieren: Wanita, Amita, Tota en Rita.
Tevens betekent ‘Wam (lees: one) Tori’ ‘één verhaal’.

Oso Wam Tori ligt in het district Commewijne en is gesitueerd in Alkmaar bij Tamaredjo. Het huis bevindt zich in een rustieke omgeving, dichtbij de Commewijne rivier, aan de Pandit Tilakdharieweg 441-b. Het huis is gebouwd op een heuveltje, en er waait de hele dag door een koel briesje. Vanuit het huis is er een adembenemend uitzicht te zien.

De woning is bij uitstek geschikt voor een heerlijk zonnig verblijf, voor zowel korte als lange termijn. In de nabije omgeving vindt u verschillende Warungs (Javaanse eethuizen), een internetcafé, een café, een bank, een benzinepomp, een markt en een aantal supermarkten.
Het centrum van Paramaribo ligt op zo’n 30 minuten rijden. Op de nabij gelegen Commewijne rivier kunt u leuke boottochten maken.

Vanuit Oso Wam Tori is het gemakkelijk uitstapjes maken naar verschillende bezienswaardigheden zoals Galibi (spotten van reuzenschildpadden), Albina, Moengo, Saint-Laurant-du-Maroni (Frans-Guinea), Fort Nieuw Amsterdam, Marienburg (museum), Plantage Peperpot, etc.

Het vliegveld Zanderij bevindt zich op een afstand van ongeveer 70 km.